diumenge, 13 de novembre del 2011

Exemple d'estratègia metodològica

He trobat un exemple de com ensenyar matemàtiques d’una manera més significativa. En el vídeo, podem observar un grup de nens de primària intentant resoldre un problema que ha proposat la mestra.

http://www.youtube.com/watch?v=u2qMdoaU_iM

En aquest cas, la mestra proposa un producte, i els nens asseguts en terra intenten fer una estimació del resultat i van donant quantitats aproximades. La mestra anima a tots a participar, i a explicar la solució que han proposat.

En aquesta classe, els nens no estan asseguts en la taula, utilitzant una llibreta per resoldre aquest problema, i resulta evident que estan acostumats a treballar d’aquesta forma, ja que es senten segurs i participen constantment. La mestra no està donant una classe magistral i escrivint a la pissarra el problema, és una guia que els anima a participar i a raonar els seus resultats.

Aquest exemple m’ha sorprès perquè no té res a veure amb la forma d’ensenyar matemàtiques que vaig tenir a l’escola, i m’anima a utilitzar metodologies que rompin aquesta concepció del mestre tradicional que imparteix una classe magistral que seguiran només alguns alumnes. Crec que la participació natural del nen és molt important, així com proposar activitats que els interessin i motivin, i intentar rompre la unidireccional més tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada